Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners? Met Kendu laat je je geld beleggen door experts. Op een slimme, simpele manier. Dus die beleggingsbeslissingen laat je over aan de experts. Om toch de basics over beleggen te snappen, lees je hier 5 veelgestelde vragen en de antwoorden.

  1. Voor wie is beleggen geschikt?

Beleggen is geschikt voor mensen die een deel van hun geld over hebben en dit voor langere tijd willen (laten) beleggen. Want beleggen doe je voor de langere termijn. Goede en slechte jaren kunnen elkaar dan mogelijk min of meer compenseren. Als je beleggingsresultaten over een periode van 10 jaar bekijkt, dan blijken die resultaten in het algemeen gelijkmatiger te zijn omdat de goede jaren de slechte jaren (deels) kunnen compenseren.

Hoe langer jouw beleggingshorizon is, dus hoe langer je het belegde geld niet nodig hebt, hoe kleiner het risico dat tegenvallende beleggingsresultaten ervoor kunnen zorgen dat je jouw financiële ambitie niet haalt. Wil je beleggen voor korter dan 2 jaar? Dan is beleggen niet geschikt en kun je beter gaan sparen. Beleggen is ook alleen geschikt voor mensen die begrijpen dat aan beleggen risico’s verbonden zijn en die deze risico’s kunnen en willen nemen. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

  1. Is beleggen alleen voor de rijken?

Bij Kendu kun je al beleggen vanaf € 50 per maand, dus het is niet alleen voor de superrijken. Om op koers te blijven richting je financiële ambities kan Kendu je wel tips geven, bijvoorbeeld om extra geld in te leggen of je doel aan te passen. Zo begeleidt en informeert Kendu je om te werken aan je financiële ambities.

  1. Hoe lang moet je je beleggingen laten staan?

Hoe lang je belegt, is afhankelijk van de financiële ambitie(s) die je hebt. Je hebt doorgaans, wat je ambitie ook is, het meest aan je beleggingen als je dit voor de langere termijn doet. Zo heb je minder last van veranderingen in de markt. Kendu geeft je in de app uitgebreid inzicht in je financiële ambities en de haalbaarheid. Je kunt bijvoorbeeld beleggen voor de studie van je kind, een nieuwe auto, een verbouwing van je huis etc.

  1. Wat kun je verwachten qua opbrengst?

Op kendu.nl bereken je wat Kendu je kost en kan opleveren. Je risicobereidheid heeft invloed op je kans op rendement en de inleg die je kunt verliezen. Omdat Kendu vermogensbeheer is, krijg je op basis van vragen (een intake) over je financiële situatie, risicobereidheid en financiële ambities in de app een risicoscore die bij je past. En een bijbehorende, passende kans op rendement.

  1. Wanneer kun je je geld beter sparen?

Als je het geld niet kunt missen, als je het op korte termijn (binnen 2 jaar) nodig hebt, als je op zoek bent naar zekerheid of als je zenuwachtig wordt van waardeveranderingen van je geld. Bij Kendu krijg je een persoonlijke risicoscore tussen 1 en 100. Wanneer Kendu een risicoscore tussen 1 en 18 voor jou bepaalt, dan melden we je ook dat sparen beter bij je past.

Experts laten beleggen, een persoonlijke risicoscore en altijd inzicht. Spreekt jou dat als beginnende belegger aan? Ga dan naar de App Store of Play Store en download de Kendu app. Nú tijdelijk met € 50 startgeld.

Start vandaag