3 tips om op koers te blijven

3 tips om op koers te blijven

Welkom bij Kendu! We zijn er voor jou om je zo goed mogelijk te helpen met je financiële ambitie. Je hebt een goede stap gezet door te starten met Kendu. We willen je nog 3 tips geven om op koers te blijven.

Tip 1: beleg liever gespreid dan in één keer een groot bedrag

Beleggen kan met grote en met kleine bedragen. Doe dit met een bedrag dat jij kunt missen. Want beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Bij Kendu kun je instellen dat je elke maand/periodiek automatisch geld inlegt. Dat kan al vanaf € 50. Door periodiek in te leggen voorkom je de pech dat je net voor een (flinke) koersdaling inlegt en varieer je je koopmomenten op een schommelende beurs. Op deze manier koop je beleggingen als ze zowel duurder én goedkoper zijn en zo wordt de aankoopprijs gemiddeld.

Tip 2: je hoeft geen beursgoeroe te zijn

Bij Kendu beleggen experts voor je in beleggingsfondsen. Een fonds verzamelt de inleg van beleggers en verdeelt het geld over meerdere beleggingen. Je bent zelf dus niet actief op de effectenbeurs. Je hebt geen gevorderde kennis van beleggen nodig.

Tip 3: beleg voor de lange termijn

Beleggen doe je voor de lange termijn. Wees geduldig met beleggen en laat je geld langere tijd staan. Hoe langer je je geld laat staan, hoe groter de kans dat de waarde van je beleggingen groeit. Zo worden pieken en dalen van de beurs afgevlakt en heb je een grotere kans op een mooi rendement. Beleg dus niet met geld dat je binnenkort nodig hebt voor (on)voorziene uitgaven.

Volg deze tips en werk aan je financiële ambitie met Kendu.